Volledig scherm
Chapeau! vindt plaats in de Gummaruskerk. De kerk is hét herkenningspunt voor Steenbergen en daardoor een verbindende factor, stelt de gemeente. © Archieffoto

Veel kansen onbenut bij recreatie in Steenbergen

STEENBERGEN - In de gemeente Steenbergen worden nog veel kansen voor de recreatie niet benut. Een kansenkaart moet daar verandering in brengen.  

De meest actuele versie van de kansenkaart werd dinsdagavond in het gemeentehuis gepresenteerd aan belanghebbenden, betrokkenen en recreatieondernemers. In januari kwamen deze mensen ook al bijeen voor een beeldvormende raadsvergadering. „Tijdens deze avond hebben we veel goede ideeën gehoord. De pareltjes daaruit hebben we verwerkt in een kaart”, zegt architect Ro Koster die de kaart samen met Ad Kil maakte.

Het aan elkaar koppelen van bestaande wandel- en fietspaden, kanoroutes langs verschillende forten, bloemendijken en een uitzichtpunt in de Sint-Gummaruskerk, waren enkele voorbeelden die op de kaart zijn gekomen. Ook het accentueren van Steenbergen als vestingstad biedt volgens de makers van de kaart kansen. „Steenbergen is niet bekend als vestingstad, maar dat is het wel degelijk, daar moet je de vruchten van plukken”, zegt Ro Koster. Christa Jansen van camping De Oudlandse Hoeve is het daarmee eens. „We moeten Steenbergen een gezicht geven, iets waar je aan denkt als je aan Steenbergen denkt.”

poll

Het moet afgelopen zijn met seksuele intimidatie van vrouwen

Het moet afgelopen zijn met seksuele intimidatie van vrouwen

  • Eens (94%)
  • Oneens (6%)
525 stemmen