Volledig scherm
© Jan van de Kasteele

Veel bezoekers voor Krabbenfoor 2016

BERGEN OP ZOOM - Het nieuwe bestuur van ondernemersvereniging Sterck dat onder leiding van Jean-Pierre Stander de schouders zette onder de 52ste Krabbenfoor, had drie dagen lang de wind in de zeilen.

Het weer was hen goedgezind. Wordt de donderdag altijd geprezen om de grote omzetten en de zaterdag om de grote belangstelling, dit jaar was dat niet anders. „We moeten de donderdag in ere houden", zei René Franken namens de winkeliers van de Kremerstraat. Zaterdag was er op sommige momenten en op sommige plekken geen doorkomen aan.

Zoals aan het begin van de Zuivelstraat waar het volledig vastliep. Velen kozen dan ook een andere route waardoor het in de anders zo stille Kerkstraat en Huijbergsestraat drukker was dan in voorgaande jaren. Omdat slechts een van de twee
geldautomaten op de hoek Zuivelstraat/Grote Markt werkte stond daar een lange rij wachtenden. „Ik sta hier al tien minuten en ik verga van de dorst. Maar met een lege portemonnee kun je niet op een terras gaan zitten." zei Gerrit van Loon.

Lees maandag meer in BN DeStem

Volledig scherm
© Jan van de Kasteele
Volledig scherm
© Jan van de Kasteele

poll

Zwartspaarders moeten hard worden aangepakt.

Zwartspaarders moeten hard worden aangepakt.

  • Eens (53%)
  • Oneens (47%)
68 stemmen