Volledig scherm
De start van wedstrijd rugslag. foto peter van trijen/pix4profs

Veel animo voor Steenbergse Zwemkampioenschappen

STEENBERGEN - Na vier jaar waren de Steenbergse Zwemkampioenschappen zondag weer terug in openluchtzwembad De Meermin. 35 deelnemers doken gistermorgen in het diepe bad om hun snelste baantjes te zwemmen.

De kampioenschappen zijn georganiseerd door zwemvereniging De Meermin. Meestal houden ze hun activiteiten in het overdekte zwembad de Knotwilg. „We zwemmen in het overdekte bad omdat we in de winter ook graag willen trainen”, vertelt Yannick van Opdorp van de wedstrijdcommissie. Maar in de zomer zijn veel van de honderdvijftig leden in het buitenbad van De Meermin te vinden. „We hadden dit jaar al wedstrijden binnen gehouden en na vier jaar vonden we het weer eens tijd om kampioenschappen in het buitenbad te houden.” Het aantal deelnemers was meer dan hij verwacht had. Badmeester Leo Holierhoek van De Meermin is ook blij met de kampioenschappen als mooi zwemevenement en de extra bezoekers. „Door het niet zo beste weer is de seizoenstart iets minder. Met de Steenbergse Kampioenschappen en bezoeken afgelopen weken van scholen als Pius X en ’t R@velijn en kinderopvang Zo zijn we toch niet ontevreden over het totaal aantal bezoekers tot nu.”

Uitslagen
​Uitslagen Steenbergse Zwemkampioenschappen: Minioren: 1. Róben Geers; 2. Lars Bulman; 3. Diederick Colombijn. Junioren: 1. Roan Lindenberg; 2. Job Erdmann; 3. Anouk Naalden. Senioren: 1. Wimar Lindenberg; 2. Senna Lindenberg; 3. Yannick van Opdorp. Veteranen: 1. Joris van der Steen; 2. Olivier Colombijn; 3. Mariëlle Geers.

Live Voetbal

home logo PSVPSV
65'
1-0
Heracles AlmeloHER
away logo
home logo FeyenoordFEY
14:30
AjaxAJA
away logo
home logo AZAZ
14:30
FC UtrechtUTR
away logo
home logo sc HeerenveenHEE
16:45
VitesseVIT
away logo

poll

Het is logisch dat de Raad van State achter het ingrijpen bij camping Fort Oranje staat

Het is logisch dat de Raad van State achter het ingrijpen bij camping Fort Oranje staat

  • Eens (85%)
  • Oneens (15%)
936 stemmen