Volledig scherm
Het bestuur van de eerste editie van de Rovers Run, met rechtsonder Mitchell van Egeraat.

Veel animo voor eerste Rovers Run Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM - De leden van de trimclub van Spado die donderdag door het Lievensbergbos liepen, verbaasden zich enorm toen ze op het pad dat van Stayokay naar de Heidetuin loopt een grote berg autobanden aantroffen. Met een briefje erop: Rovers Run.

"Het is een van de obstakels voor de deelnemers die 42 kilometer afleggen", zegt Mitchell van Egeraat. Hij is van de organisatie van de loop, die vandaag wordt gehouden.

Voor die eerste Rovers Run hebben zich tot nu toe achthonderd deelnemers aangemeld. Ze kunnen kiezen uit verschillende afstanden: 7, 14, 21 en 42 kilometer. Voor kinderen van 6 tot 12 jaar is er een run van 1 kilometer. Van Egeraat: "Achthonderd deelnemers, dat is heel goed voor een evenement dat voor het eerst wordt gehouden. De start en de finish zijn bij Fort de Roovere, maar de routes voeren door de wijde omgeving. Op het terrein is van 08.00 tot 20.00 uur muziek."

Deelnemers vertrekken in blokken van maximaal 50 man. Als eerste gaan om 9.00 uur de deelnemers van start die voor 42 kilometer kozen. Om de 20 minuten vertrekt een volgend blok. Het blok laatste vertrekt om 15.00 uur. Er doen volgens Van Egeraat ook Belgen en Duitsers mee.

Van Egeraat benadrukt dat de Rovers Run geen wedstrijd is, maar een uitdagende fun run die voor iedereen toegankelijk is.

poll

Prima dat Merkel waarschijnlijk weer de Duitse verkiezingen wint, dat zorgt voor stabiliteit

Prima dat Merkel waarschijnlijk weer de Duitse verkiezingen wint, dat zorgt voor stabiliteit

  • Eens (69%)
  • Oneens (31%)
124 stemmen