Volledig scherm
© Bert Jansen

Varkens in Nood: 'Schrijf lieve brieven aan David van Boer Zoekt Vrouw'

DINTELOORD  - Boer David, deelnemer aan het tv-programma Boer Zoekt Vrouw, moet lieve brieven toegestuurd krijgen. Dat vindt Varkens in Nood. De organisatie hoopt de tv-boer uit Dinteloord  er zo van te overtuigen dat hij zijn plannen moet laten varen. 

De tv-boer wil in Roemenië een varkensfabriek gaan bouwen. En niet zo'n kleintje ook. Het is de bedoeling om in iedere stal 2.500 varkens onder te brengen. En van die stallen zijn er dertien. De boodschap die volgens varkens in Nood naar boer David moet gaan is dat 'liefde en leed niet samengaan'. Om zijn plannen te realiseren heeft boer David een oud staatsbedrijf opgekocht. Varkens in Nood is bang dat de varkens het zwaar krijgen, ook al omdat mensen zich in Roemenië nauwelijks aan ‘dure’ welzijnsregels hoeven te houden.

Akkerbouw
Daarom is Varkens in Nood een publiekscampagne begonnen waarbij mensen gevraagd wordt er bij boer David op aan te dringen zijn plannen te laten varen. 'Ontluikende liefde en dierenleed gaan immers niet samen. In de introductieaflevering van Boer Zoekt Vrouw zegt David bovendien dat de akkerbouw eigenlijk zijn grote passie is. En dat lijkt ons een veel betere droom om na te jagen.' Een breif aan boer David is te downloaden via: http://www.varkensinnood.nl/.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Live Voetbal

home logo AjaxAJA
88'
7-0
De GraafschapGRA
away logo
home logo FC GroningenGRO
89'
1-1
FC EmmenEMM
away logo
home logo FeyenoordFEY
16:45
Fortuna SittardFOR
away logo
home logo sc HeerenveenHEE
EINDE
2-3
FC UtrechtUTR
away logo

poll

In deze tijd is werken op onregelmatige tijden niet te vermijden.

In deze tijd is werken op onregelmatige tijden niet te vermijden.

  • Eens (71%)
  • Oneens (29%)
1377 stemmen