Volledig scherm
Da Vinci College , de eerste dag met leerlingen .foto : Gerard van Offeren

Vanaf terras uitkijken op Mona Lisa bij Da Vinci College in Roosendaal

ROOSENDAAL - De indrukwekkende trapentree is dinsdagochtend meteen in trek als dé ontmoetingsplek voor honderden leerlingen van het nieuwe Da Vinci College.

Vooral de meisjes vliegen elkaar tijdens de introductiedag dolblij om de nek. Een mooi decor ook voor het maken van klassenfoto's. Bij de trap wachten brugpiepers Tom Goorden en Ivo de Witte op wat komen gaat. Ze hebben zin in de nieuwe school, maar vooral in 'de techniek'.

"Daar heb ik echt voor gekozen", zegt Tom (12) uit de Roosendaalse Kroeven. Hij hoeft zich de komende jaren niet te vervelen. Het moderne 'Techniekplein' van de vmbo-school is gevuld met glimmende machines en werkbanken. Het hele gebouw straalt licht en lucht uit: helder wit, fris groen. Waar je ook loopt in het imposante gebouw: je vóelt de ruimte.

Het nieuwe Da Vinci College heeft geen aula, maar een groot 'terras' waar leerlingen uitkijken op de beroemde Mona Lisa in allerlei gedaanten. Toch is een nieuwe school ook wennen, zoeken naar je eigen plekje. "Het is net een doolhof", vindt vierdejaars Sedat Gündogdu die met zijn maat Sander Gort net een stapel boeken in ontvangst heeft genomen.

Het oude gebouw in de binnenstad was in de winter 'veel te koud' en het dak lekte. "Maar het was er wel gezellig", vindt Sedat. Dat de introductie vooral een zoektocht is naar leslokalen, kluisjes, wc's en het restaurant, vindt mentor Marc Hartings niet gek.

"Maar toch is de indeling net als het gebouw zelf: heel helder."

Volledig scherm
Da Vinci College , de eerste dag met leerlingen .foto : Gerard van Offeren
Volledig scherm
nieuwbouw da vinci college in roosendaal © foto:peter van trijen / hetfotoburo

poll

De Kijkshop mag niet verloren gaan en moet een doorstart krijgen

De Kijkshop mag niet verloren gaan en moet een doorstart krijgen

  • Eens (38%)
  • Oneens (62%)
1078 stemmen