Volledig scherm
Niki Otto, Angelique Otto en dochter en naamgever Kailin met een aantal bijzondere producten uit hun winkel. © Vincent Krijtenburg

Van pinguïnskelet tot exotisch sieraad bij Kailins Treasures in Steenbergen

STEENBERGEN - Pinguïnskeletten, mensenschedels en steampunkklokken: zomaar een greep uit het opmerkelijke assortiment van de nieuwe antiek- en curiosawinkel Kailins Treasures, die woensdag zijn deuren opent.

Het Steenbergse stel is nu al regelmatig te vinden op markten en braderieën in het hele land, voor hun handel in bijzondere voorwerpen.

Toen het tweetal vorige maand zag dat het pand aan de Grote Kerkstraat te huur kwam, grepen ze hun kans. Nu – een paar weken later – wordt er in het pand verbouwd en geschilderd. De komende dagen verhuist hun koopwaar naar de winkel. Evenals een opgezette aalscholver van anderhalve meter die aan het plafond komt te hangen en een motor uit 1953 die in de etalage komt te staan. Een baar (het onderstel waarop doodskisten worden geplaatst), afkomstig uit een museum in Rijsbergen, zal dienen als inpaktafel.

Wie de winkel bezoekt moet niet raar opkijken als hij oog in oog komt te staat met een menselijke schedel. Het tweetal kocht schedels van een medisch museum in Delft. „In principe mag dat gewoon worden verhandeld, maar we kijken wel aan wie we het verkopen”, zeggen ze. Van een ander (natuurhistorisch) museum kochten ze een collectie majapahit-beeldjes. „Dit zijn terracotta beeldjes van ruim 800 jaar oud, die bij begrafenisrituelen in Java werden onthoofd en mee begraven.” Voor sieraden uit Nepal, Indonesië en Tibet hebben de dames Otto een kennis die sieraden bij de lokale bevolking koopt en naar Nederland stuurt.

Komende woensdag (23 november) gaan de deuren van Kailins Treasures open.

Live Voetbal

home logo ADO Den HaagADO
RUST
1-1
Heracles AlmeloHER
away logo
home logo PEC ZwolleZWO
14:30
PSVPSV
away logo
home logo FC UtrechtUTR
14:30
ExcelsiorEXC
away logo
home logo FC GroningenGRO
14:30
VitesseVIT
away logo
home logo Roda JC KerkradeRJC
16:45
AZAZ
away logo

poll

Van Gogh is wereldberoemd; terecht dat Brabant meebetaalt aan het terughalen van zijn werk.

Van Gogh is wereldberoemd; terecht dat Brabant meebetaalt aan het terughalen van zijn werk.

  • Eens (38%)
  • Oneens (62%)
858 stemmen