Volledig scherm
© Thinkstock

Valsemunter uit Sint Willebrord aangehouden door personeel Tilburgs filiaal Aldi

TILBURG - Het personeel van de Aldiaan het Wilhelminapark in Tilburg heeft zaterdagmiddag een man staande gehouden omdat hij wilde betalen met vals geld. De man uit Sint Willebrord werd gesnapt omdat het personeel via eenWhatsapp-groep met elkaar communiceerde. Dat meldt de politie.

Rond 16.45 uur zaterdagkreeg de politie een melding vanuit de supermarkt dat zij een man staande hadden gehouden. Hij zou hebben geprobeerd af te rekenen met een vals biljet van 500 euro. De politie is daarop naar de supermarkt gegaan om de verdachte aan te houden.

Whatsapp
Het personeel was de man op het spoor gekomen omdat hij eerder die dag al iets had gekocht met een ander vals biljet in een winkel van dezelfde keten aan Transvaalplein. Het personeel merkte dat het briefje vals was toen de man alweer vertrokken was. Zijn signalement werd daarop via Whatsapp doorgegeven.

Drie keer
De dader deed even later een poging om iets aan te schaffen in een filiaal van het Bernardusplein. Het personeel daar herkende hem, daaroplukte het hem niet om iets aan te schaffen. Hij heeft daarna een derde poging gedaan in een filiaal aan het Wilhelminapark, maar werd daar staande gehouden.

De man is aangehouden en meegenomen naar het bureau. Daar bleek dat hij nog twee valse biljetten van 500 euro op zak had. De politie onderzoekt de herkomst van het geld.

poll

Geen enkele staat ter wereld zou kernwapens moeten hebben, ook de VS niet

Geen enkele staat ter wereld zou kernwapens moeten hebben, ook de VS niet

  • Eens (100%)
  • Oneens (0%)
42 stemmen