Volledig scherm
© Marcelle Davidse

Vakantieparken Roompot staan te koop

KAMPERLAND - Vakantiehuizengigant Roompot staat te koop. Er wordt nog met twee partijen onderhandeld over de mogelijke overname van de exploitant van vakantiehuizen, meldt Het Financieele Dagblad woensdag.

Het zou gaan om de Amerikaanse investeringsmaatschappij Advent International en de Franse investeerder PAI. Dat zouden diverse bronnen tegen het FD hebben gezegd. Het van oorsprong Zeeuwse bedrijf is nu eigendom van investeringsmaatschappij Gilde, dat 300 miljoen euro zou willen hebben voor Roompot. Het concern exploiteert momenteel bijna 40 vakantieparken in Nederland en Duitsland.

Verwend
Minder Nederlanders kiezen tegenwoordig voor een vakantie in een bungalowpark, waardoor de markt zich meer moet richten op buitenlandse gasten. De komende jaren zouden forse investeringen nodig zijn om toeristen te blijven lokken, stelt het Financieele Dagblad. De soms verouderde huisjes zouden ook niet meer altijd voldoen aan de steeds strengere eisen van vakantiegangers.

Parken in West-Brabant
Roompot heeft drie parken in West-Brabant: de Katjeskelder in Oosterhout, Villapark Panjevaart in Hoeven en Bungalow- en villapark Familyland in Hoogerheide. 

poll

Ronald Koeman moet zo snel mogelijk op de plek van Dick Advocaat komen te zitten.

Ronald Koeman moet zo snel mogelijk op de plek van Dick Advocaat komen te zitten.

  • Eens (65%)
  • Oneens (35%)
118 stemmen