Volledig scherm
© Facebook

Vaders vermiste meisjes uit Bergen op Zoom vertrokken naar Malaga

BERGEN OP ZOOM - De vaders van de twee vermiste meisjes uit Bergen op Zoom zijn woensdag naar Malaga gevlogen. Hun dochters Femke Lucas en Sam Bruijs (beiden zestien jaar) zijn in die Spaanse stad gezien nadat ze eerder op dinsdagmorgen als vermist opgegeven waren.

Dat zegt Angelica van der Heijden. Zij is een vriendin van Femkes moeder en is de peettante van de vermiste tiener. Zij voert het woord namens de familie omdat die veel over zich heen krijgt sinds de vermissing van de twee hartsvriendinnen. Dat heeft alles te maken met de publiciteit die er aan de verdwijning wordt gegeven.

Wat veel
,,En al die aandacht is heel fijn omdat het kan helpen dat we de meiden terugvinden", haast Van der Heijden zich te zeggen. ,,Maar het is allemaal wel wat veel. Vandaar dat het voor hun ook fijn is als af en toe iemand anders het woord voert."

Raadsel
De beide vaders zijn naar Spanje gereisd om ook daar in de media de aandacht te vragen voor het lot van Femke en Sam. Angelica van der Heijden zegt dat het de families nog steeds een raadsel is wat de meiden heeft bezield om zo abrupt het hazenpad te kiezen.

Sociaal leven
,,Ik herken mijn petekind hier absoluut niet in. En Sam ook niet. Het zijn twee hartsvriendinnen die hier een actief sociaal leven hebben met allerlei vrienden en vriendinnen. Ze hebben ook helemaal geen geschiedenis van dit soort zaken. Wij herkennen ons hier helemaal niet in. En dat horen wij via internet ook heel veel terug van anderen die hen kennen."

poll

Het enige dat tegen files helpt is een flinke economische crisis.

Het enige dat tegen files helpt is een flinke economische crisis.

  • Eens (51%)
  • Oneens (49%)
86 stemmen