Volledig scherm
Drie auto's werden in beslag genomen, waaronder een Mercedes. © Politie

Vader en zoon uit Zevenbergen mogelijk snel weer thuis na verdenking van witwassen

ZEVENBERGEN / BREDA - De vader (57) en zoon (28) uit Zevenbergen die woensdag door het zogeheten Afpakteam zijn aangehouden voor witwassen en overtreding van de opiumwet, komen mogelijk snel vrij. Ze zijn vrijdag in verzekering gesteld maar niet voorgeleid.

Volgens het Openbaar Ministerie bestaat de mogelijkheid dat een schikking wordt getroffen. Daarbij betalen de verdachten bijvoorbeeld een boete betalen en doen ze afstand van in beslag genomen spullen.

Bij de actie doorzocht de politie deze week twee huizen, een loods en een garagebox in Zevenbergen en twee chalets in Hank. Er werden onder meer drie auto’s, horloges, cocaïne, 6.500 euro, zakken met hennep en apparatuur in beslag genomen tegen het afluisteren van mobiele telefoons. De zaak kwam aan het rollen na onder meer een tip via Meldt Misdaad Anoniem.

De 57-jarige verdachte is drie jaar geleden ook opgepakt voor witwassen. Dat gebeurde in een hotel in Rotterdam toen hij 600.000 euro cash bij zich had. Volgens het OM was hij koerier. De Zevenbergenaar werd destijds op vrije voeten gesteld nadat hij 35.000 boete had betaald.

poll

Het enige dat tegen files helpt is een flinke economische crisis.

Het enige dat tegen files helpt is een flinke economische crisis.

  • Eens (50%)
  • Oneens (50%)
48 stemmen