Volledig scherm

Vaarwandeltocht door de Biesbosch


Locatie: Vissershang, Vissershang 2 in Hank.
Data: 30 september
Vertrek om 10.30 uur. Programma duurt tot 14.30 uur.
Prijs per persoon: € 34,95

Vanwege het grote succes van eerdere tochten vanuit Vissershang in Hank brengen we opnieuw een bezoek aan de Biesbosch. In september maken we een vaarwandeltocht met een fluisterboot door het Nationaal Park, waarbij we de eeuwenoude Eendenkooi Hofmansplaat bezoeken.

Vissershang is een erkende Natuurpoort van de Biesbosch, zegt mede-eigenaar Franska Weterings. “Natuurpoorten zijn dé startpunten voor een prachtige fiets- of wandeltocht in de Brabantse natuur. Daar vind je een ruime parkeergelegenheid, een horecagelegenheid en informatie over het gebied en de verschillende routes.”

Vissershang beleeft dan ook drukke tijden in deze zomer. “De Biesbosch trekt vele bezoekers. In het voorjaar hebben we een bevertocht gehouden voor de abonnees van BN DeStem. Dat was een groot succes. Nu hebben we een nieuwe interessante route samengesteld.”

Milieuvriendelijk

Op 20 en 30 september zijn er vaarwandeltochten. “We vertrekken met een fluisterboot vanaf Vissershang. De boten zijn vrijwel geruisloos en milieuvriendelijk. Ze worden aangedreven door zonne-energie. Met Biesbosch-gidsen van Staatsbosbeheer varen we langs een prachtige route naar de Sloot van Sint Jan.”

Bij de Brug van Sint Jan krijgen de deelnemers uitleg van de gidsen over de Liniecrossers.

Trekpleister

Daarna wandelen de deelnemers naar de Eendenkooi Hofmansplaat. “Dat is echt een toeristische trekpleister”, zegt Weterings. “Al eeuwen geleden werden eenden gevangen in de Biesbosch. De kooi is niet meer in gebruik, maar wordt nog wel in ere gehouden om te laten zien hoe dat vroeger werkte. Natuurlijk kunnen de deelnemers volop genieten van de flora en fauna in de Biesbosch tijdens de tocht.”

Na de excursie gaan de deelnemers weer met de boot terug naar Vissershang. “Daar staat een lunchbuffet klaar. We hebben versgebakken broden van de lokale bakker Van Oers met allerlei soorten beleg. Ook is er heerlijke verse soep en een snack. Dan kunnen de deelnemers nog lekker nagenieten.”

Volledig scherm
Volledig scherm

poll

PSV gaat het niet volhouden, Ajax wordt landskampioen

PSV gaat het niet volhouden, Ajax wordt landskampioen

  • Eens (49%)
  • Oneens (51%)
544 stemmen