Volledig scherm
© Thinkstock

Vaak fietsers tegen de vlakte op rotonde in Sprundel

SPRUNDEL - Twee tot drie keer per week is het raak, volgens de uitbater van cafetaria 't Hapje in Sprundel. Valt er een fietser op de rotonde voor zijn deur en moet hij in zijn zaak pleisters plakken. Een enkele keer moet er een ambulance aan te pas komen. Probleem vormen de hoge stukken stoeprand die fietsers gemakkelijk over het hoofd schijnen te zien.

Valt er een fietser op de rotonde voor zijn deur en moet hij in zijn zaak pleisters plakken. Een enkele keer moet er een ambulance aan te pas komen. Probleem vormen de hoge stukken stoeprand die fietsers gemakkelijk over het hoofd schijnen te zien.

Vrijwel alle ouderen die meededen aan het recente onderzoek van Avans-studenten en SKW naar de woonbehoefte in het dorp, noemen de rotonde 'gevaarlijk' en 'onoverzichtelijk'.

Bij de gemeente Rucphen meldde zich onlangs iemand die aan een valpartij daar een kapotte bril overhield. "Verder zijn ons geen gevallen bekend", zegt wethouder Laura Matthijssen. Ze kondigt aan snel met de winkeliers bij de rotonde te gaan praten. "De hoge randen werden juist aangelegd ter bescherming van de fietsers. Maar misschien moeten we ze scherper markeren zodat ze beter gezien worden. Of misschien kunnen ze smaller gemaakt worden."

In politieoverzichten springt de Sprundelse rotonde er niet uit als onveilige hotspot, vermoedelijk maar zelden een ambulance wordt ingezet, zegt een woordvoerder.

poll

Van Gogh is wereldberoemd; terecht dat Brabant meebetaalt aan het terughalen van zijn werk.

Van Gogh is wereldberoemd; terecht dat Brabant meebetaalt aan het terughalen van zijn werk.

  • Eens (36%)
  • Oneens (64%)
518 stemmen