Volledig scherm
© Thinkstock

Universele aanpak voor zorg voor verwarde mensen is in de maak

BREDA/BERGEN OP ZOOM - In West-Brabant wordt hard gewerkt aan een manier om hulp te bieden aan verwarde mensen.

Maar omdat het om zo'n gevoelig onderwerp gaat, lukt het niet om de deadline te halen die minister Edith Schippers van Volksgezondheid vorig jaar heeft gesteld. Zij heeft geëist dat alle Nederlandse gemeenten deze zomer een plan van aanpak zouden aanleveren. Tot nu toe is dat niet één gemeente gelukt.

Ook de gemeenten in West-Brabant hebben nog geen plannen klaarliggen waarin staat hoe moet worden omgegaan met psychisch gestoorden, die een gevaar voor zichzelf en de omgeving kunnen vormen.

Het onderwerp staat 'hoog op de agenda', laat een woordvoerder van de gemeente Breda weten. Beter nog, samen met de gemeente Bergen op Zoom wordt gewerkt aan een plan van aanpak, dat maatgevend wordt voor alle achttien gemeenten die deel uitmaken van de regio West-Brabant. "Er gebeurt ontzettend veel op dit gebied", zegt de Bredase woordvoerder. "Maar het kost tijd om tot één uniforme projectaanpak te komen."

Zijn collega van de gemeente Bergen op Zoom laat weten dat er wordt gewerkt aan een plan van aanpak voor West-Brabant.

Die is iets minder uitbundig over de fase waarin dit project verkeerd: "Op dit moment is het nog niet meer dan een raamwerk."

Like BN DeStem op Facebook

poll

PSV gaat het niet volhouden, Ajax wordt landskampioen

PSV gaat het niet volhouden, Ajax wordt landskampioen

  • Eens (51%)
  • Oneens (49%)
369 stemmen