Volledig scherm
Peter Knijf en Paul van der Heijden (onder) zijn hard bezig in hun loods met de instellingen van de LED-spots. © Chris van Klinken/Pix4Profs

Uniq Group uit Steenbergen: ‘Alles net anders doen dan gebruikelijk’

STEENBERGEN - Herinnert u zich de A4-run nog? Of het IJsfestijn op de Markt in Steenbergen? Goede kans dat de uitvoering van deze evenementen weinig indruk heeft gemaakt. Die hele gang van zaken moet namelijk doodnormaal lijken, vinden Peter Knijff en Paul van der Heijden van het evenementenbureau Uniq Group in Steenbergen dat sinds een jaar officieel onder deze naam actief is.

Beide 26 jaar oud, maar gedreven alsof ze al jarenlang evenementen voor rekening nemen. Dat zijn Knijff uit Rotterdam en Van der Heijden uit Steenbergen, met inmiddels een eigen opslagloods van 200 vierkante meter op de Reinierpolder. „We begonnen een paar jaar geleden als knulletjes met het uitvoeren van evenementen in Bergen op Zoom en omstreken. Delicious, een groot dancefeest voor de jeugd in de Stoelemat, mochten wij met onze amper 20 jaar voorzien van de complete afwerking. Geluidsinstallaties, de juiste verlichting... Alles wat voor de feestgangers zo normaal lijkt, daar zit ons brein achter.”

Het hobbymatig uitvoeren van evenementen mocht vanaf dat moment naar een hoger niveau worden getild, vonden de jongens. „Steeds vaker werden we gevraagd door verschillende partijen als uitvoerende partij. Dat maakt dat je professionaliteit wil tonen. Maar we willen alles ook altijd net even anders doen dan gebruikelijk. Bij het IJsfestijn afgelopen winter kozen we voor een inrichting van de schaatstent met in het midden een groot vierkant blok met lampen en aan de zijkanten beamers. Geen saai potje schaatsen voor ons.”

Lees woensdag meer in BN DeStem

poll

In een Kamerdebat 35 uur spreektijd opeisen is belachelijk

In een Kamerdebat 35 uur spreektijd opeisen is belachelijk

  • Eens (75%)
  • Oneens (25%)
688 stemmen