Volledig scherm
© BankGiro Loterij

Ulvenhoutse De Korenbloem vierde bij Molenprijs: 'Onze molen op de kaart'

ULVENHOUT - De Korenbloem in Ulvenhout is vierde geworden in de verkiezing van de landelijke BankGiro Loterij Molenprijs.

Met 4.461 stemmen moest de molen De Zwaluwe in Hasselt (eerste met 6.853 stemmen), De Goede Hoop in Mijnsheerenland (tweede met 6.624 stemmen) en De Middelste Molen in Loenen (derde met 6.146 stemmen) voor zich dulden. Alle molens krijgen voor elke stem één euro uitgekeerd.

Molenaar Eric van der Westerlaken is een tevreden man. "Beter vierde met een mooi bedrag, dan tweede met een minimaal verschil", is hij positief nadat de uitslag gistermiddag bekend werd gemaakt. "Met deze verkiezing hebben we Ulvenhout en de molen op de kaart gezet de afgelopen dertig dagen. Dat is voor ons het belangrijkste. Het is ongelooflijk hoe erg het dorp heeft meegeleefd."

Ja, natuurlijk, hij had liever de hoofdprijs van 50.000 euro binnengesleept. "Dan hadden we de grote restauratie kunnen uitvoeren. Maar dit (4.461 euro) is ook een mooi bedrag. We kijken waar we het aan gaan spenderen. We kunnen het reserveren als spaargeld voor de restauratie. Moeten we wel nog 46.000 euro sprokkelen. Bij deze roep ik dus direct Bredanaars op die niet hebben gestemd om alsnog te doneren. Zodat we De Korenbloem weer in ere kunnen herstellen." Waar het bedrag exact naartoe gaat, daar buigt het molenbestuur van de molen zich de komende tijd over.

De BankGiro Molenprijs is een jaarlijkse publieksprijs, in samenwerking met vereniging De Hollandsche Molen. Vier molenprojecten worden daar elk jaar voor geselecteerd.

poll

Het is logisch dat de Raad van State achter het ingrijpen bij camping Fort Oranje staat

Het is logisch dat de Raad van State achter het ingrijpen bij camping Fort Oranje staat

  • Eens (86%)
  • Oneens (14%)
892 stemmen