Volledig scherm
Larissa Soeprigian uit Oud-Vossemeer vecht tegen haar uitzetting.

Uitzetting Bergse scholiere roept op tot actie

BERGEN OP ZOOM / OUD-VOSSEMEER - Terugkeren naar een plek waar je nooit geweest bent, kan dat? Volgens staatssecretaris Klaas Dijkhoff wel. Hij wil de 14-jarige Larissa Soeprigian uit Oud-Vossemeer samen met haar 11-jarige broertje en moeder terugsturen naar Armenië, het herkomstland van de ouders van Larissa. Zelf is de scholiere nog nooit in Armenië geweest en dus wacht een compleet onbekende wereld haar op.

Leon de Rond, rector van RSG 't Rijks in Bergen op Zoom – de school waarop Larissa zit – kan niet geloven dat dit met een van zijn leerlingen gebeurt.

“De staatssecretaris had hier op school een dikke onvoldoende gekregen voor begrijpend lezen. Larissa en haar broertje zijn nooit in Armenië geweest en toch spreekt hij over 'terugkeren naar het land van herkomst'. Dat klopt niet; ze is in Nederland geboren en heeft hier haar hele leven doorgebracht. Ze spreekt vloeiend Nederlands, haalt goede cijfers. Vorige week heeft ze haar vakken gekozen voor komend schooljaar. En nu ineens moet ze terug – om de woorden van Dijkhoff nog even aan te halen – naar een wereld die ze niet kent. Afschuwelijk. We doen er alles aan deze uitzetting tegen te gaan.”

Lees maandag meer in BN DeStem

poll

Prima dat Merkel waarschijnlijk weer de Duitse verkiezingen wint, dat zorgt voor stabiliteit

Prima dat Merkel waarschijnlijk weer de Duitse verkiezingen wint, dat zorgt voor stabiliteit

  • Eens (72%)
  • Oneens (28%)
544 stemmen