Volledig scherm

Uitbreiding bedrijventerrein De Kooi in Hoogerheide krijgt vorm

HOOGERHEIDE - Wie over de Bunkerbaan in Hoogerheide rijdt, ziet de contouren van bedrijventerrein De Kooi 2 langzaam zichtbaar worden. Dat moet ook wel, want het eerste bedrijf – JVB Logistics – moet in oktober als een van de eersten de deuren openen op het nagelnieuwe terrein.

Daarmee ziet de gemeente Woensdrecht de langgekoesterde wens van uitbreiding van het industrieterrein in vervulling gaan. "Veel bedrijven in Woensdrecht willen graag groeien, maar kunnen dat niet op hun huidige locatie. Met de Kooi 2 hebben we een plek waar we vooral onze eigen ondernemers de ruimte bieden om uit te breiden", zegt wethouder Hans de Waal (bouwzaken en economische zaken).

Gehoopt wordt dat De Kooi 2 voor meer doorstroming zorgt op de bestaande bedrijventerreinen. De Waal: "Zo komen er weer kleinere panden leeg voor startende ondernemers."

Woensdrecht focust zich daarbij vooral op het midden- en kleinbedrijf. De Waal: "Bedrijven met 30.000 vierkante meter en 300 man personeel mogen van ons naar Bergen op Zoom. Wij hebben liever daar twintig eigen, kleinere bedrijven voor in de plek. Dat zorgt voor meer continuïteit."

Lees meer in BN DeStem van dinsdag.

poll

Nederland moet zich niet mengen in het conflict tussen Turkije en de Koerden.

Nederland moet zich niet mengen in het conflict tussen Turkije en de Koerden.

  • Eens (74%)
  • Oneens (26%)
117 stemmen