Volledig scherm
Frank Snijders met een actieposter voor zijn winkel in Sprundel. Hij vindt het enorm pijnlijk dat verhalen de ronde doen dat hij het familiebedrijf zou opdoeken. foto peter van Trijen/Pix4Profs

Uitbater verfwinkel Sprundel ‘bijna overspannen’ door verhalen dorp: 'Ik stop niet'

SPRUNDEL - Frank Snijders zit er enorm mee. Mensen die de winkel binnenkomen en zeggen: ‘Wat heb ik gehoord, stop je ermee?’ „Dat is zó frustrerend, telkens uitleggen dat je helemaal niet stopt."

"Ik heb alleen in april het pand verkocht, dat was jaren geleden al afgesproken, in relatie tot de ontwikkelplannen voor het plein hiernaast. Maar ja, er is nu iemand die rondbazuint dat hij hier een eetcafé begint. Dat gun ik hem best, maar niet op deze plek, want hier runnen wij een goedlopende zaak.”

De verhalen die rondgaan, raken de 58-jarige Frank diep. „Ik voel me, tja, weggezet of zo. We zijn jaren bezig geweest de zaak uit te bouwen tot wat het nu is. Weet je, ik zou er gewoon overspannen van worden.” 

Afspraken
Adrie Kuystermans, de man van het eetcaféplan, begrijpt die gevoelens wel, maar benadrukt dat er ‘nog geen handtekeningen gezet zijn’. „Ik onderzoek de levensvatbaarheid van een laagdrempelig eetcafé, samen met de bank. Het is uiteindelijk aan de eigenaar van het pand om te beslissen of hij er iets in ziet, want dan zal er ook het een en ander verbouwd moeten worden.” Kuystermans zegt bepaalde afspraken te hebben met de eigenaar van het pand, Adrie Oomen. „Maar Frank Snijders heeft kennelijk ook afspraken.” 

Woensdag meer hierover in BN DeStem.

poll

Het frauderen met pgb is het gevolg van een ook voor de overheid veel te ingewikkelde regeling

Het frauderen met pgb is het gevolg van een ook voor de overheid veel te ingewikkelde regeling

  • Eens (78%)
  • Oneens (23%)
80 stemmen