Volledig scherm
Drukte in Potterstraat in Bergen op Zoom, waar bierliefhebbers de keuze hebben uit ruim honderden smaken. © Chris van Klinken/het fotoburo

Twintigste editie Bergs Bierfestival met tenminste 75 bieren

BERGEN OP ZOOM -  Bierliefhebbers kunnen zaterdag in en om het Provoosthuis in de Potterstraat terecht voor de twintigste editie van het Bergse Bierfestival.

De organisatie is in handen van het Bergsche Bierbrouwers Gilde. Bezoekers kunnen als ware keurmeesters kennismaken met bekende en minder bekende speciaalbieren. Ook het eigen festivalbier zal niet ontbreken.

Brouwerijen
Er zullen ongeveer vijftien brouwerijen uit de regio aanwezig zijn met een gezamenlijk assortiment van ten minste 75 bieren. Het Gilde geeft informatie over de bierbrouwcursus, gildeleden demonstreren hun eigen bieren. Zoals gebruikelijk valt het festival samen met het Open Bergsche Bierbrouw Kampioenschap.

Dat is dit jaar toe aan de 24ste editie. Ruim voor de sluitingsdatum was het maximaal aantal van 175 bieren bereikt. Rond 18.00 uur wordt de winnaar bekend gemaakt.

Bierfestival
Het Bierfestival begint om 14.00 uur en duurt tot 22.00 uur. De entree is gratis en aan de kassa worden munten verkocht van 2 euro per stuk.

De bieren worden uitsluitend in het speciale festivalglas getapt of geschonken, dat voor een borg van 2 euro te huur is.

Meer info op website: bergsbierfestival.nl

Volledig scherm
Bbierproeven bij het Bergs bierfestival in Bergen op zoom - - foto: edmund messerschmidt - hetfotoburo

poll

Wie ondanks alle waarschuwingen met een lege aanhanger de weg op ging, verdient een bekeuring.

Wie ondanks alle waarschuwingen met een lege aanhanger de weg op ging, verdient een bekeuring.

  • Eens (91%)
  • Oneens (9%)
163 stemmen