Volledig scherm
© AFP

Tweede Kamer: 'Informeer bewoners sneller over incidenten kerncentrales'

DOEL - De meerderheid van de Tweede Kamer heeft zich donderdag achter het voorstel geschaard om mensen in de grensregio beter te informeren over incidenten bij kerncentrales. Het voorstel was afkomstig van D66 Tweede Kamerlid Stientje van Veldhoven die onder meer de centrale in het Belgische Doel, pal onder de regio Bergen op Zoom, in gedachten had.      

Het gebrek aan onafhankelijke informatie is één van de zorgen van mensen die in de buurt wonen van Belgische kerncentrales. En niet alleen die in Doel maar ook die in Tihange.

D66 pleit daarom voor een betere informatievoorziening over incidenten bij kerncentrales voor bewoners en bedrijven in de nabije omgeving.

“Door de toename van incidenten bij deze kerncentrales en het gebrek aan onafhankelijke informatie worden mensen steeds ongeruster. Bewoners en bedrijven moeten beter worden geïnformeerd en weten waar ze terecht kunnen voor betrouwbare informatie over wat er aan de hand is. Daar hebben ze ook recht op”, zegt Van Veldhoven.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Live Voetbal

home logo FC BaselBAS
20:00
VitesseVIT
away logo
home logo FeyenoordFEY
20:30
AS TrencínAST
away logo

poll

Aretha Franklin was de beste zangeres die ooit heeft opgetreden

Aretha Franklin was de beste zangeres die ooit heeft opgetreden

  • Eens (100%)
  • Oneens (0%)
1 stemmen