Volledig scherm
Bezoekers van het evenement Vivre vullen hun boodschappentassen met Franse lekkernijen. © Niels Krebbekx/het fotoburo

Tweede editie Frans evenement Vivre! in Roosendaal

ROOSENDAAL - Wegens succes komt er een tweede editie van het Franse evenement Vivre! in Roosendaal. T'Plein houdt op zaterdag 18 juni een Franse markt.

Ook is er een kunstmarkt die net als vorig jaar op het podium achter de St. Jan is te vinden. Van 11.00 tot 18.00 uur zijn er talloze Franse wijnen, kazen en andere lekkernijen die het Bourgondische leven in Frankrijk zo kenmerken.

Een Deux Chevaux en een Citroën DS, zetten het Franse gevoel extra kracht bij. De Franse muziek wordt verzorgd door accordeoniste Margot Polderdijk en zangeres Laura Sakko.

  1. Eerherstel voor NAC met magistrale 0-2 zege op Feyenoord
    Overwinning

    Eerherstel voor NAC met magistrale 0-2 zege op Feyenoord

    Drie dagen na het bekerechec bij Achilles'29 verlaat NAC op een historische avond juichend de Rotterdamse Kuip. Een treffer van Giovanni Korte voor rust en een late treffer van invaller Thomas Enevoldsen waren voldoende om landskampioen Feyenoord in eigen huis te vloeren: 0-2. Na rust pas wist de ploeg van Giovanni van  Bronckhorst het veldoverwicht om te zetten in kansen. Kramer en Amrabat waren dicht bij de gelijkmaker, maar toen zelfs ook een strafschop niet besteed was aan Kramer lag de weg naar een Bredase zege wagenwijd open. Uiteindelijk loodste Feyenoord-doelman de gasten definitief dat pad op. Na zijn blunder was het voor Enevoldsen kinderspel om de 0-2 binnen te schuiven. Het eerste half uur was er eigenlijk maar één ploeg aan de bal. Op een voor het legioen veelbelovende eerste hoekschop na 44 seconden voetballen na kon Feyenoord haar overwicht echter geen moment omzetten in doelgevaarlijke daden. Een kopbal van Jan Arie van der Heijden (uit een corner) scheerde de lat. Bij de enige scherpe dieptepass van de Rotterdammers (op El Ahmadi) lag NAC-doelman Mark Birighitti in de weg. Veel dreigender was het 'offensief' van Feyenoord niet. 

poll

Prima dat Merkel waarschijnlijk weer de Duitse verkiezingen wint, dat zorgt voor stabiliteit

Prima dat Merkel waarschijnlijk weer de Duitse verkiezingen wint, dat zorgt voor stabiliteit

  • Eens (72%)
  • Oneens (28%)
701 stemmen