Volledig scherm
© René Schotanus/Pix4profs

Twee verdachten in zaak gestolen puppy’s vrijgelaten: bekende heler A. de D. voorgeleid

BREDA/BAARLE-NASSAU - Twee vermeende helers die deze week werden opgepakt vanwege hun mogelijke rol bij de verdwijning van vier puppy’s in Baarle-Nassau, komen donderdag op vrije voeten. Zij blijven wel verdacht van heling, meldt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie aan BN DeStem.

De andere twee verdachten, onder wie de 54-jarige Ad de D. uit Breda, zijn donderdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Een woordvoerder van de rechtbank in Breda onderzoekt nog wat daaruit is gekomen.

Zoon vrijgelaten
In de buurt staat de 54-jarige De D. bekend als een heler, ofwel iemand die illegaal goederen koopt en verkoopt. De man zou hiervoor in het verleden vaker veroordeeld zijn.

Zijn advocaat wil hierover niets zeggen. “Ik onthoud mij van ieder commentaar.” De 20-jarige zoon van De D. werd eveneens opgepakt voor betrokkenheid bij de zaak.

Lastig onderzoek
Volgens de politie gaat het om een lastig onderzoek. “De verhoren met de verdachten verlopen erg moeizaam”, aldus een woordvoerder. “We krijgen gelukkig heel veel tips binnen in deze zaak. Het onderzoek is dus nog in volle gang.”

Zorgboerderij De Mekkerbek plaatste vorige week donderdag een bericht over de diefstal van de vier Old English Bulldogs op Facebook en loofde een beloning uit.

Miljoenenbereik
Het bericht werd meer dan 100.000 keer gedeeld en had een miljoenenbereik. De jonge honden zijn nog te jong om bij hun moeder weg te zijn.

Volledig scherm
Puppy's gestolen bij zorgboerderij. © Zorgboerderij de Mekkerbek
Volledig scherm
© Sebastiaan Quekel/BN DeStem
Volledig scherm
Frodo. © Sebastiaan Quekel
Volledig scherm
© Sebastiaan Quekel/BN DeStem

poll

Voetbalclub VVV-Venlo geeft goede voorbeeld: stadionverbod voor racistische fans

Voetbalclub VVV-Venlo geeft goede voorbeeld: stadionverbod voor racistische fans

  • Eens (96%)
  • Oneens (4%)
181 stemmen