Volledig scherm
Werk aan de Antwerpse Ring vanaf 5 september.

Twee maanden verkeershinder op Antwerpse Ring richting Nederland

ANTWERPEN - Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) in België start maandag 5 september met wegwerkzaamheden aan de Antwerpse Ring. Deze werkzaamheden gaan twee maanden duren.

Het AWV gaat de langsvoegen van de Antwerpse Ring in de richting van Nederland vernieuwen. De werkzaamheden zullen 's nachts plaatsvinden waardoor het zo min mogelijk verkeershinder is.

De werkzaamheden worden in verschillende fases uitgevoerd, startend bij de Kennedytunnel en schuiven geleidelijk aan op naar het complex Deurne. Afhankelijk van waar de werkzaamheden plaatsvinden kunnen ’s nachts op- en afritten afgesloten worden. 

Vernieuwing langsvoegen
De rijstroken van de Antwerpse ring bestaan uit doorgaand gewapend beton. Tussen de verschillende stroken doorlopend gewapend beton zit een langsvoeg die het krimpen en uitzetten van het beton opvangt.

De voegvulling in deze voegen moet nu vervangen worden om de waterdichting en de duurzaamheid van het wegdek te garanderen.

Dit jaar pakt AWV de ring in de richting van Nederland aan tussen de Kennedytunnel tot net voorbij de afrit van Deurne. Volgend jaar wordt hetzelfde gedaan in de tegenovergestelde richting.

poll

Scholen moeten meer tijd maken voor begrijpend lezen en literatuur

Scholen moeten meer tijd maken voor begrijpend lezen en literatuur

  • Eens (97%)
  • Oneens (3%)
73 stemmen