Volledig scherm
© Erna Lammers

Twee keer zoveel klachten over onkruid in Roosendaal

ROOSENDAAL - Bij de gemeente Roosendaal zijn in de eerste helft van dit jaar twee keer zoveel klachten over onkruid binnen gekomen dat in dezelfde periode vorig jaar. In de eerste helft van 2016 werden 97 meldingen gedaan. In het eerste half jaar van 2015 waren dat er 49. De gemeente Roosendaal gaat daarom extra borstelrondes doen om het onkruid te bestrijden.

De toename van het aantal klachten wijt de gemeente aan het extreme zomerweer. Door de vele regenval, maar ook de warme temperaturen groeit het onkruid goed.

Roosendaal bestrijdt dit jaar het onkruid op een milieuvriendelijk manier. Dat is door de rijksoverheid verplicht gesteld. Door middel van hete lucht in combinatie met borstelen en heet water gaat Roosendaal dit jaar de ongewenste plantjes te lijf. "Dat doen we dit jaar voor het eerst, hiervoor gebruikten we ECOStyle Ultima", zegt woordvoerder erik Jacobs. "Omdat we dit jaar een nieuwe methode hanteren en het ook nog eens zo’n bijzondere zomer is, kunnen we nog niet zeggen wat het beeld zou zijn bij een reguliere zomer."

Dit jaar heeft Roosendaal 400.000 euro uitgetrokken om het onkruid te lijf te gaan. Vorig jaar was dat nog 200.000 euro. De gemeenteraad heeft recent besloten om volgend jaar meer geld uit te trekken voor een hoger kwaliteitsniveau in de onkruidbestrijding.

poll

De Kijkshop mag niet verloren gaan en moet een doorstart krijgen

De Kijkshop mag niet verloren gaan en moet een doorstart krijgen

  • Eens (40%)
  • Oneens (60%)
544 stemmen