Volledig scherm
© Mathijs Bertens / Stuve Fotografie

Twee keer in één nacht brand gesticht bij appartementencomplex De Besterd in Oosterhout

OOSTERHOUT - In de nacht van woensdag op donderdag was het weer raak in appartementencomplex De Besterd in Oosterhout. De eerste melding kwam rond middernacht, twee-en-een-half uur later mocht de brandweer opnieuw aantreden.

Deur
Op dezelfde plaats waar op 10 september ook al brand was gesticht was wederom geprobeerd om een deur in brand te steken. Bij een aantal woningen even verderop aan de parkeerplaats van De Besterd waren een aantal coniferen in brand gestoken.

Een getuige meldde dat er even meters hoge vlammen te zien waren maar dat deze brand uiteindelijk vanzelf was gedoofd. De brand bij de deur is door een buurt bewonder uitgetrapt.

De brandweer heeft ter plaatse alles nageblust en gecontroleerd. Een nabij geparkeerde auto is schoon gespoten. De auto lag vol met as van de verbrande coniferen. De politie heeft getuigenverklaringen opgenomen.

Niet veilig
Veel buurt bewoners kwamen naar buiten om hun beklag te doen bij de politie over de ellende die nu al maanden aan de gang is rond De Besterd. Bewoners voelen zich niet meer veilig. Bij sommige mensen schoten de tranen in hun ogen.

Weer brand
De meeste bewoners waren nog niet van de schrik bekomen toen ze later in de nacht opnieuw de brandweer moesten bellen. Nu was er brandgesticht bij een andere deur in het complex. Een stuk van het kozijn en een mat stonden in brand en de hal van het portiek stond vol met rook.

Eerder deze week zou er een gesprek zijn geweest met de gemeente over deze ellende. Men verlangt naar camera toezicht maar dat gaat er niet komen. Bewoners zouden zelf camera’s aan moeten schaffen en uit hun eigen zak betalen.

De vraag is hoe lang dit nog door zal gaan. Vooralsnog is er nog steeds geen duidelijk beeld over de daadwerkelijke dader(s) en of toedracht en waarom De Besterd het doelwit is. Er lijkt geen eind aan te komen.

Buurtbewoners vrezen het ergste. Wanneer is de volgende brand? Veel bewoners durven geen oog meer dicht te doen.

Volledig scherm
© Mathijs Bertens / Stuve Fotografie

poll

Scholen moeten meer tijd maken voor begrijpend lezen en literatuur

Scholen moeten meer tijd maken voor begrijpend lezen en literatuur

  • Eens (97%)
  • Oneens (3%)
67 stemmen