Volledig scherm
© RGBStock

Twee jongens na mislukte beroving met hamer aangehouden in Roosendaal

ROOSENDAAL - Twee jongens uit Dordrecht probeerden maandagmiddag op de Gildenbondstraat in Roosendaal een pakketbezorger met een hamer te beroven. Het duo is kort daarna aangehouden.

De politie kreeg een melding dat een pakketbezorger was bedreigd toen hij een bestelling wilde afleveren in de Gildenbondstraat. De pakketbezorger had zelf ingegrepen door de hamer van een van de jongens af te pakken, waarna de jongens op de vlucht sloegen.

Signalement
Bij het onderzoek van de politie bleek dat de signalementen van de daders overeenkwamen met twee jongens, die de politie op hetzelfde tijdstip van een andere melding had aangetroffen.

Getuige
​De politie was door een getuige erop gewezen dat twee jongens zich in de Valkenburgstraat verdacht gedroegen. Omdat ze geen identiteitsbewijs bij zich hadden, werden ze naar het politiebureau meegenomen.

Op het politiebureau bleek dat hun signalement overeenkwam met de daders van de poging tot beroving. De jongens werden aangehouden.

De twee inwoners (16 en 17 jaar) van Dordrecht zijn voor verder onderzoek overgebracht naar het politiecellencomplex Mijkenbroek in Breda.

Ze worden dinsdag verhoord.

poll

De traditie rond Prinsjesdag, inclusief de balkonscène, moeten we nooit afschaffen

De traditie rond Prinsjesdag, inclusief de balkonscène, moeten we nooit afschaffen

  • Eens (61%)
  • Oneens (39%)
769 stemmen