Volledig scherm
© Thinkstock

Twee hennepkwekerijen geruimd in Breda: 7.550 planten vernietigd

BREDA  - De politie heeft dinsdag in Breda twee in werking zijnde hennepkwekerijen geruimd. De 7.550 planten die werden gevonden zijn vernietigd. 

Op twee andere adressen werden ook spullen gevonden die te maken hebben met hennepteelt. Op vier andere ‘verdachte’ locaties bleek niets aan de hand. Agenten troffen in de woning in de William Boothstraat een werkende hennepkwekerij aan met 207 moederplanten, 396 normale hennepplanten en 6.544 hennepstekken. De elektriciteit werd door middel van fraude gestolen. Daarom heeft Enexis het pand afgesloten van de stroom. Er is nog niemand aangehouden in deze zaak.

Gearresteerd
De bewoner van een pand aan de Seringenlaan werd wel gearresteerd. Dat gebeurde nadat er in dit huis een hennepkwekerij was aangetroffen, bestaande uit 403 planten. Ook hier werd diefstal van stroom vastgesteld. De 29-jarige bewoner werd aangehouden op verdenking van overtreding van de Opiumwet. Op de Haagweg vonden de agenten ongeveer 5,5 kilo gedroogde hennep. Hier was vermoedelijk sprake van een hennepdrogerij/-knipperij. Op deze locatie werden geen wietplanten op kweek aangetroffen. De 43-jarige bewoner werd gearresteerd.

Ontmanteld
In een woning aan de Brasschaatstraat was de kwekerij al ontmanteld. De spullen voor de kwekerij waren nog wel aanwezig. Ook vond de politie andere sporen van wietteelt. Er werd (nog) niemand aangehouden in deze zaak. In overleg met de Officier van Justitie heeft de politie de twee plantages en de drogerij laten ontmantelen door een gespecialiseerd ruimingsbedrijf. Daarbij zijn het kweekmateriaal en de planten in beslag genomen. De planten zijn voor de bewijsvoering bemonsterd. Vervolgens zijn alle spullen vernietigd. In de gevallen van illegale stroomafname heeft elektriciteitsbedrijf Enexis aangifte gedaan van diefstal.

Live Voetbal

home logo SS LazioLAZ
40'
0-1
VitesseVIT
away logo

poll

Op Black Friday zijn veel producten goedkoper, daar ga ik zeker van profiteren.

Op Black Friday zijn veel producten goedkoper, daar ga ik zeker van profiteren.

  • Eens (28%)
  • Oneens (72%)
1002 stemmen