Volledig scherm
Politie. © ANP

Twee arrestaties in uitgaansgebied Steenbergen

STEENBERGEN - De politie heeft afgelopen weekend twee aanhoudingen verricht na mishandelingen in het centrum van Steenbergen. Dit gebeurde daags na het gebiedsverbod dat burgemeester Ruud van den Belt zes jongens heeft opgelegd na een zware mishandeling in het uitgaansgebied. Hij wilde daarmee het signaal aangeven dat hij gewelddadig gedrag niet toleereert.

Een 19-jarige man zonder vaste woon- of verblijfoplaats werd in de nacht van zaterdag op zondag een café aan de Kleine Kerkstraat uitgezet. Daarbij zou hij wat klanten hebben lastiggevallen. Eenmaal buiten ontstond er een vechtpartij met een man. De vriendin van het slachtoffer probeerde tussenbeide te komen en werd door de verdachte gebeten. De 19-jarige is aangehouden. Het slachtoffer en zijn vriendin hebben aangifte van mishandeling gedaan.

Een uur later ontstond er een opstootje op de Markt. Klanten die de cafés verlieten, stapten op de politie af. Vanwege het afschrikwekkende effect riepen de agenten twee politiehonden op, maar deze zijn niet ingezet. Omdat hij een tik uitdeelde, is een 35-jarige Steenbergenaar opgepakt.

poll

Nederland moet zich niet mengen in het conflict tussen Turkije en de Koerden.

Nederland moet zich niet mengen in het conflict tussen Turkije en de Koerden.

  • Eens (84%)
  • Oneens (16%)
322 stemmen