Volledig scherm
De toegang tot het Kerkepad is een brug bestaande uit een gesplitste Eikenboom. © Chris van Klinken / Pix4Profs

Tussen de natuurgebieden Wouwse Plantage en Grenspark De Zoom-Kalmthoutse Heide

HUIJBERGEN - "Je kan het landgoed het beste zien als de flessenhals van de hele grote zandloper van de natuurgebieden." Zo legt Etienne Schoenmakers uit wat de functie is van Landgoed De Vijverhoeve tussen de natuurgebieden Wouwse Plantage en Grenspark De Zoom-Kalmthoutse Heide.

Sinds 2003 is hij, samen met Emmy van Overdijk, eigenaar van De Vijverhoeve en is hij bezig met het renoveren van het gebied.

Medio volgend jaar worden de wandelpaden op het gebied geopend voor het publiek, zodat iedereen kan genieten van de verbinding tussen noord en zuid en de natuur zoals die vroeger was.

"De boerderij De Vijverhoeve staat er al sinds 1625 en wij wilden kijken wanneer de natuur het mooist was. Toen zijn we uitgekomen op de natuurinrichting van 1905. In de jaren zestig was er namelijk sprake van ruilverkaveling waardoor alle kleine akkertjes één grote akker werd. Dat hebben we tien jaar terug dus teruggedraaid."

Maar het draait allemaal om het wandelen. Op dit moment zijn er maar weinig wandelroutes die de Belgische en Nederlandse natuurgebieden met elkaar verbinden.

Lees zaterdag meer over het Landgoed De Vijverhoeve in BN DeStem

poll

De Kijkshop mag niet verloren gaan en moet een doorstart krijgen

De Kijkshop mag niet verloren gaan en moet een doorstart krijgen

  • Eens (38%)
  • Oneens (62%)
847 stemmen