Volledig scherm
© Peter Ullenbroeck

Tunnel onder NS-station Breda vrijdag geopend

BREDA Op het NS-station in Breda wordt met man en macht gewerkt om voor komende vrijdagochtend 05.30 uur klaar te zijn.

Dan, zo is namelijk het plan, gaat de tunnel open onder het station waardoor reizigers vanaf de centrumkant de perrons kunnen bereiken of kunnen doorlopen naar de Belcrumkant.

Tientallen bouwvakkers waren vanochtend nog druk doende om de tunnel verder af te werken, de roltrappen van de benodigde leuningen te voorzien, de bestrating voor het station in orde te brengen ga zo maar door.

Tegelijkertijd worden vandaag allerhande tests gedaan om te bezien of bijvoorbeeld de brandveiligheid in de ruim honderd meter tunnel goed werkt. Als vanavond blijkt dat alles werkt, gaat de opening vrijdag door.

Wie met de fiets naar het station komt, kan zijn karretje voorlopig alleen nog maar aan de Belcrumkant kwijt. De bewaakte fietsenstalling aan de centrumzijde gaat pas in augustus open. Fietsen door de tunnel, waardoor een aparte gang is gemaakt voor fietsers, mag overigens officieel niet. Maar NS en ProRail hebben al aangekondigd daar niet op te gaan controleren.

Komende vrijdagochtend zal ook de brug bij het station waarover reizigers de afgelopen jaren de perrons vanaf de centrumkant konden bereiken, worden afgesloten. Het NS-station dat 140 miljoen euro heeft gekost en waar vijf jaar aan is gewerkt, wordt in september officieel geopend.

Volledig scherm
© Peter Ullenbroeck

poll

Voetbalclub VVV-Venlo geeft goede voorbeeld: stadionverbod voor racistische fans

Voetbalclub VVV-Venlo geeft goede voorbeeld: stadionverbod voor racistische fans

  • Eens (96%)
  • Oneens (4%)
187 stemmen