Volledig scherm
De Reformatie is trots op West-Brabant. 'Roosendaal en Bergen op Zoom liggen 15 kilometer uit elkaar, waar hebben we het over?'

Trio uit Bergen op Zoom en Roosendaal presenteert eerste cd

BERGEN OP ZOOM - Hier geen rivaliteit tussen Roosendaal en Bergen op Zoom. De rappers van De Reformatie met leden uit Bergen op Zoom en Roosendaal maakten de cd ‘Formalitijd’.

De drie hiphopbroeders Unstoppable Knight (Sven Armstrong), Flow Jo (Johan van de Wiel) en Splint (David Zygmuntowicz) vonden elkaar al twaalf jaar geleden. De eerste twee komen uit Roosendaal en vormden daar in de jaren negentig het duo CheckMate, de derde komt uit Bergen op Zoom en is bekend als de rijmdetective van De Authentiek Fabriek. In 2004 waren de mannen ook al eens samen in de weer - met ook Bergenaar Volkan Tasdan binnen de groep - maar allerlei soloprojecten en andere kruisbestuivingen stonden de release van een album in de weg.
Nu is het zover. Het album heet Formalitijd, een titel met een woordgrap. Sven: „Het is een veelzijdig album. Strijdbaar, maar ook tracks over vrouwen die onze zachte kant benadrukken en nummers die onze gekke kant laat horen. West-Brabant speelt daar steeds een rol in. We kunnen wel steeds Amsterdam lopen roepen, maar we komen daar niet vandaan.”

De cd Formalitijd van De Reformatie verschijnt via Y.A.P. MUZIK. Albumpresentatie: 25 juni om 20.30 uur in Gebouw-T, Wilhelminaveld 96 Bergen op Zoom.

Live Voetbal

home logo PEC ZwolleZWO
RUST
0-0
PSVPSV
away logo
home logo FC UtrechtUTR
RUST
1-0
ExcelsiorEXC
away logo
home logo FC GroningenGRO
RUST
0-1
VitesseVIT
away logo
home logo Roda JC KerkradeRJC
16:45
AZAZ
away logo
home logo ADO Den HaagADO
EINDE
4-1
Heracles AlmeloHER
away logo

poll

Van Gogh is wereldberoemd; terecht dat Brabant meebetaalt aan het terughalen van zijn werk.

Van Gogh is wereldberoemd; terecht dat Brabant meebetaalt aan het terughalen van zijn werk.

  • Eens (38%)
  • Oneens (62%)
885 stemmen