Volledig scherm
Rosada

Trekkers bekend van 'nieuw' Rosada

ROOSENDAAL. - De modemerken GUESS, Adidas, Vingino (kinderkleding) en de herenlabels Van Gils, Gentiluomo en Chasin moeten de trekkers worden van de uitbreiding van Rosada Fashion Outlet.

Dat heeft Gerben Boomsma van Stable International, ontwikkelaar en manager van Rosada, bekendgemaakt in de aanloop naar de openingsfestiviteiten op 12 en 13 mei.

Donderdag 12 mei gaan de 45 nieuwe winkels open waarmee Rosada anderhalf keer groter wordt. Het outletdorp telt straks ruim 100 nationale en internationale merken. De uitbreiding gaat ook gepaard met investeringen in drie nieuwe horecazaken: Trattoria Rosa, Frites Cuisine en The Kitchen.

De officiële opening is een dag later, op vrijdag 13 mei, door burgemeester Jacques Niederer. De uitbreidingswerkzaamheden hebben tien maanden geduurd waarbij een groene afscheidingsbuffer is aangelegd tussen de winkels en de Wouwbaan. Terwijl de detailhandel in de Roosendaalse binnenstad moeilijke tijden beleeft, boert Rosada juist goed, beweert Boomsma van Stable International.

Het outletdorp trekt niet alleen publiek uit de regio, maar zeker ook uit België en Zeeland. Eén van de oorzaken achter het succes zou zijn dat de ondernemers van Rosada altijd als een collectief optrekken.

poll

Er moet zo snel mogelijk een wet komen die burgemeestersverkiezingen mogelijk maakt.

Er moet zo snel mogelijk een wet komen die burgemeestersverkiezingen mogelijk maakt.

  • Eens (72%)
  • Oneens (28%)
280 stemmen