Volledig scherm
© Léon Krijnen

Treinreizigers: 'Station Breda is een onoverzichtelijke betonnen bak'

BREDA - 'Geen zonlicht. Een betonnen bak. Oersaai'. Station Breda is niet bepaald geliefd bij treinreizigers die mee hebben gedaan aan de ledenenquête van Rover.

De reizigersorganisatie maakte dit weekend bekend welke stations aangenaam en gastvrij zijn. De top 5 van meest aangename grote stations wordt bezet door recentelijk verbouwde of nog in ombouw zijnde stations, zoals Amsterdam, Rotterdam en Utrecht."De grootschalige renovaties worden dus gewaardeerd", aldus Rover.

Maar dat geldt niet voor station Breda Centraal, dat voor 140 miljoen euro flink op de schop wordt genomen. Rover vindt die afwezigheid in de top opvallend. "Ondanks de renovaties, bezet dit station zelfs een plek in de top 5 van meest onaangename stations."

De opmerkingen zijn allerminst lovend, aldus Rover. Reizigers spreken over een 'betonnen bak die veel te groot en onoverzichtelijk' is. Het 'licht is vervelend, geen zonlicht'. Het station voelt 'verlaten, afgelegen en onveilig aan. Ook naar buiten toe is het een dode, saaie en onveilige boel'.

En zo gaat het maar door: 'een station vol enge hoeken en gaten, een roltrap aan de verkeerde kant, slechts één toegang naar de perrons, verdwenen wachtkamers, onbegrijpelijke poortjes en hoge, steile trappen'.

De stations Rotterdam Centraal en Delft zijn door Rover verkozen tot de meest gastvrije (middel)grote stations van Nederland. De gemeente Breda kon zondag nog geen reactie geven op de ledenenquête van Rover.

Poll

Mensen die met hulp willen stoppen met roken, moeten die hulp zelf betalen

Mensen die met hulp willen stoppen met roken, moeten die hulp zelf betalen

  • Eens (71%)
  • Oneens (29%)
231 stemmen