Volledig scherm
ANP

Treinen rijden weer tussen Rotterdam en Breda na storing (video)

BREDA - Door een technische storing in de spoortunnel in Barendrecht heeft vrijdag de noord-zuidtreinverbinding tussen Brabant en de Randstad enige tijd stilgelegen. Er reden geen treinen tussen Rotterdam Lombardijen en Zwijndrecht. Inmiddels is de storing voorbij.

Wie van noord naar zuid wil reizen kon het beste omrijden via Utrecht en Den Bosch en vervolgens doorreizen naar Breda of verder, adviseert de NS. Volgens een woordvoerster van het spoorbedrijf waren er niet genoeg bussen om alle reizigers tijdens de spits te vervoeren. Het is daardoor erg druk op de stations Lombardijen, Barendrecht en Zwijndrecht.

Volgens de veiligheidsregio Rotterdam Rijnmond stonden er op enig moment zeker duizend gestrande treinreizigers op en rond station Lombardijen. Hulpdiensten waren paraat bij het station.

Al eerder zijn er problemen geweest met de technische installatie in de tunnel in Barendrecht. Begin deze maand werd de blusinstallatie door nog onbekende oorzaak geactiveerd waardoor de tunnelbuizen volliepen met schuim. In juni was er ook aan afsluiting na een loze melding.

Hier nog filmje van hoeveelheid schuim in korte tijd. Veilig gevoel! pic.twitter.com/ZYzgGS2fkX — BrandweerBarendrecht (@Kazbrd) September 23, 2016

Zo hard regent/schuimt het dus pic.twitter.com/mG2z4DZzOq — BrandweerBarendrecht (@Kazbrd) September 23, 2016

poll

Nederland moet zich niet mengen in het conflict tussen Turkije en de Koerden.

Nederland moet zich niet mengen in het conflict tussen Turkije en de Koerden.

  • Eens (77%)
  • Oneens (23%)
26 stemmen