Volledig scherm
© Henk den Ridder

Treinen rijden weer tussen Lage Zwaluwe en Dordrecht

BREDA - Over de Moerdijkbrug reden dinsdag een groot deel van de dag geen treinen. Tussen 09.00 uur, direct na de ochtendspits, en 21.30 uur werden reparatiewerkzaamheden uitgevoerd aan het spoor op de brug over het Hollandsch Diep die Noord-Brabant en Zuid-Holland verbindt. Dat meldde ProRail. 

Het treinverkeer ondervond hinder van een zogenoemde spoorstaafbreuk. Het herstel van zo'n breuk kost volgens de spoorbeheerder veel tijd.

"De lassen op de brug slijten relatief snel. De afgelopen periode hebben zich op de Moerdijkbrug vaker spoorstaafbreuken voorgedaan.''

ProRail verwachtte dat het oponthoud overdag het grootst is en dat na 17.00 uur één spoor weer beschikbaar is. "We betreuren de overlast die reizigers en vervoerders hiervan ondervinden.''

Om 21.30 uur waren de herstelwerkzaamheden aan het spoor gereed en gingen de treinen weer rijden over de Moerdijkbrug.

Ook vorig jaar september en april dit jaar waren spoedreparaties nodig. In april lag het treinverkeer over het Hollandsch Diep zelfs drie opeenvolgende dagen stil vanwege haarscheurtjes in de rails.

De slijtage van het materiaal tussen de staven gaat echter sneller dan verwacht, waardoor goederen- en personentreinen sinds vorige week al niet meer op topsnelheid over de Moerdijkbrug mogen rijden.

De snelheidsbeperking zal de komende tijd sowieso nog aanhouden.  Dagelijks reizen zo'n 75.000 mensen op dit traject.

poll

De Kijkshop mag niet verloren gaan en moet een doorstart krijgen

De Kijkshop mag niet verloren gaan en moet een doorstart krijgen

  • Eens (40%)
  • Oneens (60%)
605 stemmen