Volledig scherm
ANP

Treinen op traject Roosendaal-Zevenbergen vaakst te laat

ZEVENBERGEN - Treinen rijden in Noord-Brabant het vaakst te laat of niet op de lijn tussen Roosendaal, Oudenbosch en Zevenbergen. Het NS-station in Zevenbergen scoort met 88,7 procent stiptheid zelfs het slechts van de hele provincie, op de voet gevolgd door de NS-stations in Oudenbosch (89,3 procent) en Roosendaal met 89,3 procent.

Op het meeste stipte station, Den Bosch, rijdt 97,7 procent van de personentreinen op tijd. Breda zit met 90 procent aan de lage kant.

Dat blijkt uit gegevens van de onafhankelijke website vertraa.gd die door RTL Nieuws zijn gepubliceerd. Een sluitende verklaring voor de slechte prestaties op het traject tussen Roosendaal en Zevenbergen, waar ook veel vrachttreinen over rijden, heeft het onderzoeksbureau niet. ,,In Roosendaal ontstaat vaak vertraging door Belgische treinen die te laat aankomen'', is wat woordvoerder Martin Bruining van de website erover kan zeggen. Mogelijk geven de cijfers voor de kleine stations zoals Zevenbergen en Oudenbosch volgens hem een wat vertekend beeld, in die zin dat daar slechts een paar treinen per uur stoppen en vertrekken: ,,Elke trein die dan te laat komt of uitvalt, telt zwaar mee.'' Bij de NS is tijdens de feestdagen niemand bereikbaar voor uitleg, zegt een woordvoerster.

Gemiddeld komen en gaan in Nederland 93.9 procent van alle treinen op tijd. Deze maand scoren de vervoerders Connexion en R-Net het hoogst, namelijk 100 procent. De NS haalt in december landelijk een stiptheid van gemiddeld 96,6 procent, de internationale NS-treinen slechts 89,9 procent.

Treinen gelden in het onderzoek als ‘te laat’ bij meer dan 5 minuten vertraging of als ze zijn uitgevallen. De percentages zijn berekend door te kijken naar alle treinen van 13 december 2015 tot en met 10 december 2016.

poll

Nederland moet snel werk maken van goede openbare toiletvoorzieningen voor iedereen

Nederland moet snel werk maken van goede openbare toiletvoorzieningen voor iedereen

  • Eens (92%)
  • Oneens (8%)
25 stemmen