Volledig scherm
De travellers zeggen zich gediscrimineerd te voelen. FOTO Hessel de ree

Travellers bij Fort Oranje in Rijsbergen moeten weg. Wie grijpt in?

BREDA / RIJSBERGEN - De kwestie rond de Engelse travellers bij Fort Oranje in Rijsbergen dreigt in een impasse te geraken. Uiterlijk zaterdag moeten ze vertrokken zijn, maar niets wijst erop dat zij dat van plan zijn.

Kinderen
Zes families bestaande uit twintig personen, onder wie veel jonge kinderen, staan sinds een kleine week op de parkeerplaats voor de camping. Ze hebben daar geen elektriciteit en stromend water.

De gemeente Zundert heeft campingeigenaar Cees Engel opgedragen de 'kampers' van zijn terrein te sturen. Als dat niet gebeurt, krijgt hij bij elke overtreding een boete van 25.000 euro.

Vijf dagen
Woordvoerster Nathalie Pagie van de gemeente: "We hebben Engel een vooraanschrijving voorgelegd. Hij heeft vijf dagen de tijd gekregen. Zaterdag verloopt die termijn. Als ze niet weggaan, moet Engel de politie maar inschakelen."

Kastje muur
Volgens Jan Engel wordt zijn vader Cees van het kastje naar de muur gestuurd. Door politie en justitie enerzijds en de gemeente Zundert anderzijds. "Ik ben met de wijkagent bij de travellers geweest en heb de groep verzocht te vertrekken. Dat doen ze niet. De officier van justitie zegt dat we moeten afwachten en verwijst naar de gemeente. Wat moet ik dan? Ik kan ze moeilijk van de parkeerplaats af slaan."

Volgens Jan Engel is er gisteren overleg geweest tussen politie, justitie en de gemeente Zundert. De gemeente bevestigt dat, maar blijft erbij dat Engel verantwoordelijk is. Politiewoordvoerder Jeroen Steenmeijer zegt dat het een zaak tussen Engel en de gemeente is.

Een woordvoerster van het Openbaar Ministerie in Breda laat weten geen partij te zijn in deze zaak.

Lees zaterdag meer in BN DeStem

poll

Het wordt de hoogste tijd dat iemand Donald Trump tot de orde roept

Het wordt de hoogste tijd dat iemand Donald Trump tot de orde roept

  • Eens (78%)
  • Oneens (22%)
500 stemmen