Volledig scherm
René Schokker heft een glas met zijn Traais Trippeltje. Luisteraars van de zender Radio 8FM vinden deze tripel het lekkerste biertje van Brabant. foto René Schotanus/pix4profs

Traais Tripeltje beste Brabants bier

TERHEIJDEN - Oké, het is allemaal minder prestigieus dan het Terheijdens worstenbrood van Jürgen van Dongen. Maar het Traais Tripeltje is toch maar mooi uitgeroepen tot het beste biertje van Brabant. Het bier, gebrouwen door René Schokker en Marcel Maan uit Terheijden, kwam bij een oproep van Radio 8FM als beste uit de bus.


„Iedere week hebben we een rubriek ‘Brabants Beste’. Dat kan over kappers gaan, slagers, tandartspraktijken, noem maar op. Vorige week ging het over bier”, zegt Loek Janssen van Radio 8FM.

„Het is geen officiële wedstrijd met een jury of zo. We willen als Brabantse zender weten wat er speelt, wat onze luisteraars vinden. Mensen kunnen via WhatsApp of onze website reageren. Het aantal apps heb ik niet bij de hand, maar op de site kwamen 227 reacties binnen.

35 luisteraars vonden het Traais Tripeltje het lekkerst. Uiteraard moest de keuze gemotiveerd worden. Dat varieerde van ‘smaakt naar meer’, ‘een topper in de Brabantse regio’ tot ‘waardering voor de bijdrage aan het Terheijdens zwembad’.”

Brouwer René Schokker is verrast. „Toch wel een eer”, zegt hij. „Vooral omdat consumenten ons bier als lekkerste beoordelen. Eerlijk gezegd wist ik niks van de wedstrijd af, laat staan dat we meededen. De leukste ingezonden reactie vind ik wel ‘het bier is Brabantse gezelligheid en feest in een flesje’, van ene Monique.”

  1. Eerherstel voor NAC met magistrale 0-2 zege op Feyenoord
    Overwinning

    Eerherstel voor NAC met magistrale 0-2 zege op Feyenoord

    Drie dagen na het bekerechec bij Achilles'29 verlaat NAC op een historische avond juichend de Rotterdamse Kuip. Een treffer van Giovanni Korte voor rust en een late treffer van invaller Thomas Enevoldsen waren voldoende om landskampioen Feyenoord in eigen huis te vloeren: 0-2. Na rust pas wist de ploeg van Giovanni van  Bronckhorst het veldoverwicht om te zetten in kansen. Kramer en Amrabat waren dicht bij de gelijkmaker, maar toen zelfs ook een strafschop niet besteed was aan Kramer lag de weg naar een Bredase zege wagenwijd open. Uiteindelijk loodste Feyenoord-doelman de gasten definitief dat pad op. Na zijn blunder was het voor Enevoldsen kinderspel om de 0-2 binnen te schuiven. Het eerste half uur was er eigenlijk maar één ploeg aan de bal. Op een voor het legioen veelbelovende eerste hoekschop na 44 seconden voetballen na kon Feyenoord haar overwicht echter geen moment omzetten in doelgevaarlijke daden. Een kopbal van Jan Arie van der Heijden (uit een corner) scheerde de lat. Bij de enige scherpe dieptepass van de Rotterdammers (op El Ahmadi) lag NAC-doelman Mark Birighitti in de weg. Veel dreigender was het 'offensief' van Feyenoord niet. 

poll

Prima dat Merkel waarschijnlijk weer de Duitse verkiezingen wint, dat zorgt voor stabiliteit

Prima dat Merkel waarschijnlijk weer de Duitse verkiezingen wint, dat zorgt voor stabiliteit

  • Eens (72%)
  • Oneens (28%)
701 stemmen