Volledig scherm
© Ramon Mangold / Pix4Profs

Tot nu toe weinig zwempret bij de Bredase buitenbaden

BREDA/TERHEIJDEN - Hoewel het deze week beter weer wordt, spreken badmeesters van een matig seizoen. "Het is in- en intriest."

Dagen aan een stuk luierend aan de rand van het zwembad, ijsjes eten en lekker bruin worden in eigen stad. Het is er tot nu toe weinig van gekomen. Deze zomer lijken we het te moeten doen met de warme herinneringen aan voorgaande jaren.

Nagenoeg alle buitenbaden in de regio geven aan een matig seizoen te kennen. Zo ook zwembad Wolfslaar in Breda. De woensdag vóór de vakantie kende het buitenzwembad nog een fantastische dag met ruim 3.500 bezoekers. Daarna was het snel uit met de zwempret. "Het is dit jaar echt in- en intriest", zegt Els van der Velden, toezichthouder bij Wolfslaar. Bij slecht weer is het buitenbad geopend van 7.00 tot 11.00 uur en 16.00 tot 20.00 uur. Bij mooi weer is het bad de hele dag open. "Maar voor mijn gevoel had het slechtweerrooster de overhand." Meer dan eens kreeg het vakantiepersoneel van de snoep- en ijscorners te horen dat er niet gewerkt hoefde te worden. Een deel van de vakantiewerkers kon aan de slag bij binnenspeeltuin Avontura, dat onder hetzelfde beheer valt.

Ook Dennis Keijzers van het Puzzelbad in Terheijden is droevig gestemd: "In de tien jaar dat ik in de buitenbaden werk heb ik het nog nooit zo slecht meegemaakt." Daartegenover staat wel dat bij mooi weer 'meteen een topdag genoteerd kan worden'. "Enkele weken geleden op een woensdag: 33 graden."

Lees maandag meer in BN DeStem. 

poll

Nederland moet zich niet mengen in het conflict tussen Turkije en de Koerden.

Nederland moet zich niet mengen in het conflict tussen Turkije en de Koerden.

  • Eens (74%)
  • Oneens (26%)
76 stemmen