Volledig scherm
Dick (links) en René Jaspers: 'We kunnen allebei niet tegen ons verlies' © Peter van Trijen/Pix4Profs

Topsporters Jaspers senior en junior hebben geen tijd voor een tripje samen

SINT WILLEBRORD - Vader Dick en zoon René Jaspers werken ieder aan hun eigen topsportcarrière: Dick in het driebanden, René in het handbal. 

Het ticket lag al klaar. Dick Jaspers had de vliegreis naar Porto voor zijn zoon René geboekt om hem een keer mee te nemen naar een wereldbekertoernooi driebanden. "Om hem te laten zien hoe het er aan toe gaat bij zo'n topsportevenement. En dan is Porto een ideale plek. Daar biljarten we in het stadion van de gelijknamige voetbalclub, het Estadio do Dragao. FC Porto is meer dan alleen die voetbalclub, hè. Het is een omnisportvereniging, met naast de voetbalclub onder meer biljartclub, een basketbalclub en, leuk voor René, een handbalclub."

Jaspers telde 240 euro neer voor het extra ticket; 240 euro waar hij nu slechts een klein percentage van terugkrijgt. Want als Jaspers vanavond in het vliegtuig stapt naar de Portugese havenstad, doet hij dat gewoon weer alleen. "Aan de ene kant is dat heel jammer, ja. Maar aan de andere kant begrijp ik heel goed waarom René niet meegaat en ben ik ook heel blij voor hem."

Handbalteam
Want waarom reist Jaspers junior niet mee naar Portugal om zijn vader aan te moedigen? Omdat hij op het laatste moment is opgenomen in de voorselectie van het Nederlandse U20-handbalteam voor het EK in Denemarken. Dus vertrekt René vandaag niet naar Porto, maar naar Eindhoven. Waar hij morgen en overmogen twee oefenwedstrijden speelt met het Nederlandse U20-team tegen Zwitserland. "En dan wordt in het weekend de definitieve selectie gemaakt die volgende week naar Denemarken vertrekt."

Lees het hele verhaal met Dick en René Jaspers in de BN DeStem van woensdag 20 juli. 

poll

Er moet zo snel mogelijk een wet komen die burgemeestersverkiezingen mogelijk maakt.

Er moet zo snel mogelijk een wet komen die burgemeestersverkiezingen mogelijk maakt.

  • Eens (68%)
  • Oneens (32%)
47 stemmen