Volledig scherm
Wethouder Lars van der Beek (rechts) helpt direct een handje mee om moeder Sabina en dochter Nadia wegwijs te maken in de Nederlandse taal via het TOP-project. foto tonny presser/pix4profs

'TOP' programma Hoogerheide: School en elkaar beter leren kennen

HOOGERHEIDE - Anna noemt Nederland 'een goed land'. Monica laat weten dat ze tevreden is over het wonen in Hoogerheide en ook de Poolse Ella heeft het hier naar haar zin. De drie vrouwen behoren tot een groep van een tiental deelneemsters aan het programma TOP (Taal, Ouderbetrokkenheid en Participatie). 

Wethouder Lars van der Beek (onderwijs) van de gemeente Woensdrecht gaf gistermorgen in brede school De Boemerang in Hoogerheide de aftrap. 

Het doel is de ouders, vooral statushouders en arbeidsmigranten, meer te betrekken bij het onderwijs dat hun kinderen volgen.

Tijdens het TOP-programma komen zes thema's aan bod. "Dat zijn onderwerpen die betrekking hebben op de kinderen van de deelneemsters, zoal een sportdag op school", aldus de wethouder.

De bijeenkomst begint met een voorstelrondje aan de hand van een reeks vragen. Ook wordt de deelneemsters gevraagd wat ze van Nederland vinden. Alle moeders reageren positief, maar het is niet voor iedereen even makkelijk dit in het Nederlands duidelijk te maken. "Juist daarom is de gemeente met het TOP-programma begonnen", legt Van der Beek uit. "Als mensen het Nederlands beter beheersen, kunnen ze beter meedoen in ons land."

Lees donderdag meer in BN DeStem

poll

Nederland moet zich niet mengen in het conflict tussen Turkije en de Koerden.

Nederland moet zich niet mengen in het conflict tussen Turkije en de Koerden.

  • Eens (73%)
  • Oneens (27%)
109 stemmen