Volledig scherm
EPA

Tom Dumoulin start in Acht van Chaam

CHAAM - De Acht van Chaam heeft zijn eerste grote vis te pakken.Tom Dumoulin liet secretaris Theo van der Westerlaken weten dat hij woensdag 27 juli aan de start staat van het oudste wielercriterium van het land. "We hebben begrepen dat hij dit jaar na de Tour maar twee criteriums wil rijden. Dat hij naar ons komt, bewijst voor mij dat we nog altijd een grote uitstraling hebben in de wielerwereld", zo reageert Van der Westerlaken op de komst van de Giant-renner, die dit jaar al twee Tourritten op zijn naam schreef.

Bauke Mollema is de volgende renner waarop Chaam nu zijn pijlen richt. De nummer twee van het algemeen klassement staat volgens wedstrijdmakelaar Martin van Steen open voor het rijden van de nodige criteriums. Na de rustdag (dinsdag) wordt waarschijnlijk bekend waar hij na de Tour te bewonderen is. Dan ook zal duidelijk worden waar Dumoulin nog meer aan de start verschijnt.

Wout Poels is de derde Nederlander die Chaam graag aan het vertrek wil hebben. Van de Sky-renner is nog niet duidelijk of hij ruimte heeft om veel criteriums mee te pakken.

Chaam heeft in ieder geval al een contract getekend met de regionale Tourrenner Stef Clement. Bij de vrouwen is Marianne Vos de grote trekpleister.

Van der Westerlaken zegt zich vooral te focussen op de Nederlandse Tourrenners. De kans dat Chris Froome naar Nederland komt is volgens Van Steen uberhaupt klein. Vooral voor de criteriums in de tweede week na de Tour wordt het lastig zaken doen met coureurs die in actie komen op de Olympische Spelen.

poll

Scholen moeten meer tijd maken voor begrijpend lezen en literatuur

Scholen moeten meer tijd maken voor begrijpend lezen en literatuur

  • Eens (96%)
  • Oneens (4%)
100 stemmen