Volledig scherm
Tom Dumoulin. © ANP

Tom Dumoulin ondanks polsbreuk mogelijk toch in de Acht van Chaam

CHAAM - Tom Dumoulin rijdt mogelijk woensdag alweer zijn eerste wedstrijd. Dat heeft wedstrijdmakelaar Martin van Steen (van Cyclingservice) laten weten aan de blij verraste organisatie van de Acht van Chaam.

"De pols van Tom wordt maandag uitgebreid onderzocht in het ziekenhuis. Het is de bedoeling dat er dan een spalk wordt geplaatst. Dinsdag gaat hij tijdens een training kijken of hij daarmee kan rijden. Als dat goed uitpakt, wil hij woensdag alsnog de Acht van Chaam als training rijden", zegt de man die in Nederland en België de criteriumcontracten regelt.

Een ding staat vast: vanavond zal de Giant-renner niet starten in Boxmeer. Dumoulin, die nog altijd hoopt goud te pakken op de olympische tijdrit in Rio de Janeiro, had alleen met Boxmeer en Chaam een contract afgesloten.

De Acht van Chaam kan nu die gouden hoop verder versterken. Organisator Theo van der Westerlaken heeft op zijn beurt ook weer een sprankje hoop. "Wij dachten met Dumoulin en het podium van Mollema op fluweel te zitten. Alles stond die dag weer op losse schroeven. Het zou geweldig zijn als blijkt dat Tom alsnog komt."

WhatsApp
Dit artikel is ook verstuurd via Whatsapp. Ook berichten op Whatsapp ontvangen van BN DeStem? Stuur BN AAN naar 0610141812.

poll

Er moet zo snel mogelijk een wet komen die burgemeestersverkiezingen mogelijk maakt.

Er moet zo snel mogelijk een wet komen die burgemeestersverkiezingen mogelijk maakt.

  • Eens (78%)
  • Oneens (22%)
107 stemmen