Volledig scherm
ANP

Toespraak jongetje in moskee Bergen op Zoom gaat viraal

BERGEN OP ZOOM - De toespraak die een tien jarig moslimjongetje hield in de El Feth-moskee in Bergen op Zoom, is een grote hit op Facebook.

De video van de speech werd al honderden keren gedeeld en geliked op facebook. Het joch roept onder andere ouders op om hun kinderen vooral islamitisch op te voeden.

Oproep
De jongen kreeg op facebook veel complimenten, toch is niet iedereen even enthousiast. Vanwege de ontstane commotie heeft IslaamTV Netherlands besloten de toespraak van Facebook te halen. En tevens opgeroepen om alle versies van het filmpje offline te halen. De oproep luidde:

Salaam alaikoem beste broeders en zusters,

Ongetwijfeld hebben jullie de afgelopen dagen een blik geworpen op het filmpje waarin een jonge broeder een speech hield in de moskee van Bergen op Zoom. Wat in eerste instantie bedoeld was als een simpele motivatie voor de inwoners van Bergen op Zoom, werd een grote Facebook-hit. In zo een grote mate dat het een te extreme impact heeft op het leven van de jonge-man en zijn familie. Na overleg met de ouders, moskee en de jongen zelf is besloten om het filmpje, omwille van de jonge broeder zelf, te verwijderen.

Wij vragen letterlijk iedereen die het filmpje heeft opgeslagen of geplaatst op Social-Media, waar copyright op rust te verwijderen. Plaats jezelf in hun schoenen en respecteer dus hun keuze. Dit geld overigens voor zowel de Nlse als Arabische versie.

Alvast bedankt
IslaamTV

poll

Onderwijsinstellingen die ontgroeningen toestaan moeten worden gekort op hun budget.

Onderwijsinstellingen die ontgroeningen toestaan moeten worden gekort op hun budget.

  • Eens (90%)
  • Oneens (10%)
110 stemmen