Volledig scherm
De basiliek in Oudenbosch. © foto BN DeStem

'Toerisme in Halderberge optrekken naar 200.000 dagjesmensen'

OUDENBOSCH - Met aanvullende aandacht voor de agrarische sector en het onderwijs, presenteerde het college donderdag de Economische visie voor de komende vier jaar.

"We zetten in op toerisme en recreatie, op detailhandel, op bedrijventerreinen, luchtvaart en dienstverlening", zette verantwoordelijk wethouder Frits Harteveld de speerpunten uiteen, "Maar daarmee veronachtzamen we niet de landbouw en het onderwijs. Die profiteren mee van de hoofdthema's uit de economische visie. De agrarische sector is beeldbepalend en het Markland College is de grootste werkgever in ons gebied. Ze vormen de rode draad "

Het uitvoeringsprogramma moet volgens Harteveld ambitie uitstralen. Zo verwacht Halderberge het aantal dagjesmensen de komende jaren te laten stijgen naar minimaal 200.000 in 2020. De basiliek in Oudenbosch is de grootste bezienswaardigheid. Het aantal bezoekers steeg de afgelopen vier jaar met 25 procent jaarlijks tot 70.000 vorig jaar. Het religieus-historisch erfgoed speelt niet alleen een rol in Klein-Rome, er worden ook verbindingen gelegd met het voormalige seminarie Bovendonk in Hoeven. Ook Bosbad Hoeven, vliegveld Seppe, de musea en plaatselijke evenementen lokken steeds meer bezoekers van buitenaf.

Lees vrijdag meer in BN DeStem

poll

Het is logisch dat de Raad van State achter het ingrijpen bij camping Fort Oranje staat

Het is logisch dat de Raad van State achter het ingrijpen bij camping Fort Oranje staat

  • Eens (86%)
  • Oneens (14%)
493 stemmen