Volledig scherm
Het glas wordt geheven op 10 jaar buurtbemiddeling tijdens de viering in het stadhuis op de markt. Foto ron magielse/ pix4profs

Toename van burenruzies in Breda

BREDA - Het aantal conflicten tussen buren in Breda neemt toe. Werd in 2014 nog 167 keer bemiddeld bij een burenruzie, vorig jaar was dat 176 keer. In driekwart van de gevallen was de kou uit de lucht na bemiddeling.

Dat meldt stichting Social Work Breda. Buurtbemiddeling Breda is sinds 2014 in handen van deze stichting, voorheen gebeurde dit onder de vlag van Surplus.

"Over eerdere jaren heb ik geen cijfers, maar er zit zeker een stijgende lijn in", zegt coördinator Anoek Beekhuizen. Burenruzies komen in alle wijken voor. In zowel het zuidwesten als in het zuidoosten van de gemeente werden veertig zaken behandeld.

In het noordoosten waren dat er vorig jaar 41, in het noordwesten 36 en in het centrum 19. Volgens Beekhuizen is het aantal bemiddelingen tussen buren met een huurwoning hoger dan bij degenen met een koopwoning.

Dit wil overigens niet zeggen dat zij vaker met elkaar overhoop liggen. "Ik denk dat het verschil er vooral in zit dat woningbezitters ons nog niet goed weten te vinden; vooral woningcorporaties en de politie sturen cases naar ons door."

Lees meer over burenruzies in BN DeStem van vrijdag of via Blendle 

poll

PSV gaat het niet volhouden, Ajax wordt landskampioen

PSV gaat het niet volhouden, Ajax wordt landskampioen

  • Eens (50%)
  • Oneens (50%)
531 stemmen