Volledig scherm
VV OOSTERHOUT MAG OP HET TERREIN VAN HET KMA VOETBAL TRAINEN NU HUN ACCOMODATIE TOTAAL VERWOEST IS NA DE BRAND. FOTO EDWIN WIEKENS

Toch weer gewoon trainen voor vv Oosterhout op school en KMA

OOSTERHOUT / BREDA - Van schoolveldjes tot het KMA-terrein in Breda: voetballers die slachtoffer werden van brand, kunnen op allerlei plekken terecht. Een paar dagen na de brand die het sportcomplex aan de Weststadweg in de as legde, was het voor voetbalvereniging Oosterhout weer 'gewoon' trainingsavond.

Aan de Weststadweg kon uiteraard niet worden gevoetbald, dus weken de leden uit naar allerlei andere locaties. "Het is echt hartverwarmend, alle steun en hulp die we uit de Oosterhoutse gemeenschap krijgen", zegt secretaris Clemens Piena dinsdagavond.

E-tjes trainen op school
Hij kijkt hoe de E-tjes hun trainen voor basisschool de Sterrendonk aan de Sterrenlaan. "Ouders van spelertjes hebben hier hun kinderen op school. Ze vroegen gisteren of we op het grasveld voor de school konden trainen. Dat was geen enkel probleem. We moesten even overleggen met de politie over de parkeersituatie hier, maar ook van die kant: alle medewerking."

De getroffen sportvereniging overlegde maandagavond met de andere Oosterhoutse voetbalclubs. "Dan blijkt dat onderlinge rivaliteit alleen tijdens de wedstrijden bestaat", ondervond Piena. "Ze hadden allemaal de houding: kom maar. We kunnen op de velden van de andere verenigingen trainen en onze thuiswedstrijden spelen. Nu zijn we aan het puzzelen op die mogelijkheden. Het gaat wel om zo'n 75 trainingen, en voor de andere clubs gaat alles uiteraard ook gewoon door. VVO heeft 720 spelende leden, dus dat laat zich niet zomaar inpassen."

Selectie traint op KMA
Waar de Oosterhoutse jeugdelftallen op allerlei veldjes in de buurt de training afwerkte, week de selectie uit naar een wel heel unieke locatie: de KMA in Breda. Op het kunstgrasveld achter het Kasteel van Breda kan de selectie de komende twee weken de trainingen van de dinsdag- en donderdagavond doen.

Verantwoordelijk daarvoor is Richard Hesterman, voormalig trainer van de Oosterhouters en nu technisch manager. "Tot en met 2013 was ik bondscoach van het Nederlands militair elftal, in dienst van Defensie", zegt hij. Hij kijkt tevreden naar de beide elftallen die op het voor hem vertrouwde militaire complex trainen.

Lees woensdag veel meer in Bn DeStem

Live Voetbal

home logo NAC BredaNAC
EINDE
0-2
PEC ZwolleZWO
away logo
home logo ExcelsiorEXC
89'
1-1
Sparta RotterdamSPA
away logo
home logo VVV-VenloVVV
86'
0-1
ADO Den HaagADO
away logo
home logo FC TwenteTWE
43'
1-0
Roda JC KerkradeRJC
away logo

poll

Het is logisch dat de Raad van State achter het ingrijpen bij camping Fort Oranje staat

Het is logisch dat de Raad van State achter het ingrijpen bij camping Fort Oranje staat

  • Eens (86%)
  • Oneens (14%)
705 stemmen