Volledig scherm
Zo ziet het er straks uit: de uitkijktoren bij de Stayokay in Bergen op Zoom.

Toch uitkijktoren bij Stayokay aan de Boslustweg in Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM - De provincie Noord-Brabant heeft 185.000 euro beschikbaar gesteld voor een uitkijktoren bij de Stayokay aan de Boslustweg in Bergen op Zoom. Het geld is afkomstig van het investeringsprogramma Landschappen van Allure dat mooie en karakteristieke landschappen aantrekkelijker wil maken.

De toren bij de Stayokay zat in het plan voor de nieuwbouw, maar is niet meteen gerealiseerd door gebrek aan geld. Dat is er nu wel.

Bergen op Zoom wil meewerken aan de realisatie van het project, hoewel het in strijd is met het huidige bestemmingsplan, zegt woordvoerder Bregje Schouteren. Er is daarom een nieuwe omgevingsvergunning nodig.

"De uitkijktoren wordt ruim zestien meter hoog en biedt straks een vergezicht over de bossen van landgoed Lievensberg", aldus de woordvoerder.

Ook vogels spotten behoort tot de mogelijkheden. Meteen is er zicht op het groene observatiedak van het boven Stayokay gevestigde Natuurpodium, het bezoekerscentrum voor de Brabantse Wal dat zich richt op natuur- en duurzaamheidseducatie. Dat dak is onlangs opgeleverd en onderscheidt zich met zonnepanelen, ruimte voor het vasthouden en verwerken van regenwater en een insectenhotel. De uitkijktoren maakt het straks ook mogelijk om, vanaf het Klimbos aan de overkant van de Boslustweg, omlaag te tokkelen naar de toren.

Lees dinsdag meer over de toren in BN DeStem, editie Bergen op Zoom

poll

Salarishoogte taboe? Welnee, iedereen mag weten wat ik verdien.

Salarishoogte taboe? Welnee, iedereen mag weten wat ik verdien.

  • Eens (59%)
  • Oneens (41%)
378 stemmen