Volledig scherm
© Thinkstock

Toch soepeler regels voor welstand Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM - De gemeenteraad worstelt er al maanden mee: soepelere regels voor bouwen en verbouwen. Waar mag iemand zelf bepalen wat ie doet. En waar wil de gemeente er per se grip op hebben. De welbekende welstandsregels.

Wethouder Patrick van der Velden hoopt de impasse die is ontstaan te doorbreken en komt met een nieuwe voorzet. Hij wil de gemeente opknippen in drie gebieden:

Plekken waar geen regeltjes voor welstand gelden. Dan zijn er gebieden waar Van der Velden een bouwplan wel wil laten toetsen, zoals bijvoorbeeld voor de oudere woonwijken van Bergen op Zoom als bijvoorbeeld Gageldonk West, Warande, Borgvliet, Fort-Zeekant. Hier is sprake van 'herstructurering'. Er wordt gesloopt en nieuw gebouwd. Daar wil hij grip op houden. De derde en laatste categorie voorziet hij van het label 'bijzondere welstandstoets', bedoeld voor de totale Bergse binnenstad, het hart van Halsteren rond de kerken, de Halsterseweg, de Viersprong, landgoed De Beek, Vrederust en de Brabantse Waterlinie.

Lees maandag meer in BN DeStem.

poll

Nederland moet zich niet mengen in het conflict tussen Turkije en de Koerden.

Nederland moet zich niet mengen in het conflict tussen Turkije en de Koerden.

  • Eens (72%)
  • Oneens (28%)
82 stemmen